Saturday, 21 April 2018

Braun Epilator Silk Epil 7

(In English below, these are my product reviews we were asked to write)

Osallistuin Smartsonin järjestämään tuotetestiin ja ostin tuotteen alennettuun hintaan ja näin sain mahdollisuuden testata Braunin Silk Epil 7 epilaattoria. Epilaattorin ja sen eri päiden mukana tuli myös bikinirajasheiveri. Epilaattoria voi myös käyttää suihkussa, ”märkäpää” on yksi mukana tulevista osista. Itse en märkäepilointia kokeillut, koska se ei kotimme suihkussa ole kovin käytännöllistä. Testasin siis tavallista (säärien) epilointipäätä, herkkien alueiden (x 2) epilointipäitä sekä bikinirajasheiveriä. Oli ehtinyt kulua muutama vuosi edellisestä epilointikerrasta, koska se on aina kuitenkin pidempi prosessi kuin pelkkä sheivaaminen. Juuri ajankulukseen vuoksi, oletin että epilointi olisi ollut kivuliaampaa kuin se sitten olikaan. Jalkojen epilointi tuntui lähes lempeältä! Ehkä ihon venytys auttoi asiaa, ainakin se nopeutti prosessia. Epilaattorin varaus kesti juuri sen verran, että sain jalkani ajeltua. Suihkussa ei varmaan olisi siis varaus riittänyt kumpaankin jalkaan. Esitteessä sanotaan, että märkäajelu todennäköisesti kuluttaa latausta nopeammin kuin kuiva-ajelu. Jalkoihin käytin normipäätä.Kainaloihin kokeilin ensin leveämpää herkän alueen päätä. Ei ei ei ei ja ai ai ai. Oli otettava käyttöön kapein pää ja johan helpotti. Kainaloiden alue on todella herkkä. Mutta jälleen, ihon venytys ja rauhallisuus tuottivat parhaan tuloksen, kun kivuliaimmat kohdat olivat epiloitu, tuntui loppuajelu taas lähes lempeältä. Päätin kokeilla epilointia myös kasvojen alueella, vaikka minulla ei viiksiä tai partaa kasva 😄. Testasin tähän tarkoitukseen herkkien alueiden päitä ja myös bikinirajasheiveriä. Ajattelin, että bikinirajavempele olisi ollut optimaalinen kasvojen alueelle, mutta pöh. Leveällä herkän alueen päällä sai kasvojen alueelle kaikista smootheimman tuntuman. Se yllätti suunnattomasti, että kasvojen alueen epilointi ei sattunut tai tuntunut lainkaan. Ehkä syynä tosin voi olla se, että kasvojeni alueelta (onneksi) puuttuvat paksut karvat.


Kaiken kaikkiaan testikokemus oli miellyttävä. Kiva, että on uusi epilaattori, toivottavasti se palvelee edeltäjiään pidempään. I participated in testing of Braun Epilator Silk Epil 7-561 and got the opportunity to buy the epilator with a lower price. With the epilator and its different heads came also a bikini line shaver. You can also use this epilator in the shower or bath with its 'wethead', which is one of the heads that come with the epilator. I didn't try the wet epilator, because it's not very convenient in our shower. I tested the basic head (for legs basically) and the two heads for sensitive areas as well as the bikini line shaver. A few years had passed since I last used an epilator, since it always takes a longer time than just regular shaving. And because it had been such a long time I assumed it was going to hurt, but it didn't, it basically felt like just shaving. Maybe stretching of the skin helped with the pain, but not all places can be stretched. Stretching definitely sped up the process. The charge of the epilator just about covered the time it took for me to shave my legs. So in my case I don't think I could do both legs with the wet epilator, since the manual says the wet mode probably lessens the charge. For my legs I used the "basic" head. 


For my armpits I first tried the wider of the two sensitive area heads. No no no no no and no. It hurt. I had to use the smaller one and that was much better. Stretching the skin, taking things slow and getting past the most painful parts made rest of the shaving a much smoother experience, like that I was just shaving instead of epilating. 


I decided to try the epilator on my face even though I don't have a moustache :D. At first I tested the bikini line shaver, because I thought that would be the optimal choice for the face. But nah. The wider of the sensitive heads worked wonders on my non-existing facial hair. Skin was very smooth after that. What surprised me was that it didn't hurt at all, maybe the reason was that I don't have thick hairs on my face, who knows. All in all the experience was a really good one. It's nice to have a new epilator, I hope its life cycle will be longer than its predecessors!


1 comment: