Thursday, 15 February 2018

Ystävät on perhe? Friends as family?

(in English below)

Eilisen ystävänpäivän kunniaksi on hyvä miettiä mitä ystävät merkitsevät. On ystäviä ja on kavereita. Jakoa ei ole helppo tehdä, mutta on ystäviä, jotka ovat ylitse muiden. He ovat niitä, jotka minä olen valinnut perheekseni. Sanotaan, että veri on vettä sakeampaa, mutta itse en oikeastaan allekirjoita tätä sanontaa. Minut hyvin tuntevat ihmiset tietävät, että minulla ei ole mitenkään helppo suhde biologiseen perheeseeni. Mutta ei siitä sen enempää. Ystävänsä voi valita ja toksiset kaverit/tuttavat jne.. on helpompi lempata kuin perheenjäsenet.

Olen sitä mieltä, että ihmiselle ei ole ehkä tarkoitettu olevan vain yhtä elämänkumppania, vaan useita, joista muodostuu omanlainen perheensä. Olen onnekas, kun olen löytänyt oman perheeni ja olemme pitäneet yhtä jo yli 10 vuotta.

Kuten biologisissa perheissä, on myös myös valitussa perheessä ajoittain ristiriitoja ja kiukuttelua, mutta huomattavasti vähemmän kuin perusperheessä. Mietin omaa valittua perhettäni ja voisin sanoa, että ristiriidat tulevat esille matkustamiseen liittyvissä asioissa, ruokailupolitiikassa sekä peleissä. Peleissä annetaan kynsien näkyä ja hampaiden tuntua. Kompromissi on kuitenkin aina löytynyt, eikä peleistä jää ikuista pahaa mieltä.

Sulassa sovussa Rodoksella/Sweet harmony in Rhodos
Minun valittu perheeni on auttava, kannustava, kiusoitteleva, ja ennen kaikkea hyväksymme toisemme sellaisena kuin olemme. Vaikka matkoilla pyritään maksamaan kaikki puoliksi ja noin suurin piirtein reilusti, ei senttejä kuitenkaan lasketa ja pyöritellä hamaan tappiin asti. Emme esitä vaatimuksia, emme ultimaatumeita. Ystävyys ei ole ehdollista, ei vaadita korvauksia, ei kanneta kaunaa.

Parempaa perhettä tuskin voisin toivoa. Yksi on sielunsiskoni, toinen on sielunveljeni, yhden kanssa menin naimisiin.
My souls sister 💖
Love and marriage!


Tämän perheen lisäksi, minulla on sielunsisko, jonka kanssa elämä on saattanut olla tulta ja tappuraa, mutta myös seesteistä ja ihanaa. Hänen kanssaan olen kokenut uskomattomia asioita, joista en luopuisi mistään hinnasta, Vie elämä meitä minne tahansa, pidämme aina toisiamme perseistä kiinni!

Way back when.To honor yesterdays, it's good to reflect on what friends mean to you. Valentines Days is actually "Friends day" in Finland. There are friends and there are "friends". It's not easy to make distinctions between the two, but there are friends who are above everyone else. They are the ones, I've chosen as my family. They say blood is thicker than water, but I don't believe it to be true. Those who know me well, know that I have a troublesome relationship with my biological family, but let's not focus on that. You can choose your friends and the toxic "friends" and acquaintances are easier to cut out of your life than your biological family members.


I think that maybe people aren't meant to have just one soulmate, one partner in life. Instead we have many soulmates with whom we create our own family. I'm lucky to have found mine and our family is over 10 years old by now.

As with bio families, in your chosen family there are also the occasional conflicts and tantrums, but I would say that whole lot of less than in your bio family. I think about my chosen family and the conflicts we've had are mostly about travel arrangements, food policy and games. Games bring the claws and the teeth out. But we've always managed to compromise and even the games haven't left anyone permanently scarred.

My family is helpful, supportive, a little bit of teasing but most of all we all accept each other just as we are. Even though we try to each pay our part on trips etc... we don't have to countdown every single cent and figure out who owes and how much to whom. We don't demand or give ultimatums. Our friendship is unconditional, it's not based on compensation or benefits and we don't hold grudges.
I couldn't ask for a better family. One is my soul sister, one is my soul brother and one I ended up marrying.

As well as this chosen core family, I also have another soul sister with whom we've fought and made up, fought and made up. She's put up with me for more years than I dare to count and there's no doubt in my mind that we'll be together for the rest of our lives. We've experienced amazing things and made memories that I wouldn't give top for anything! No matter where life takes us, we're always there to grab each others asses!


Love, Luna1 comment: